Belegger koopt distributiecentrum Zalando voor 215 mln

Het distributiecentrum dat voor Zalando wordt ontwikkeld aan Klappolder 130 in Bleiswijk, is voor 215 miljoen verkocht aan een buitenlandse belegger. Het betreft een nieuw gebouwd distributiecentrum van 140.000 vierkante meter. Dit meldt StiVAD op basis van gegevens in het Kadaster.

Niet eerder werd zo’n hoog bedrag betaald voor één distributiecentrum. Het distributie- en fulfillmentcenter wordt langdurig gehuurd door de online moderetailer Zalando en biedt opslagruimte voor zestien miljoen items. Op middellange termijn telt het center vijftienhonderd medewerkers. USAA Realco-Europe en Somerset Capital Partners uit Oisterwijk zijn ontwikkelaar van het project.

Aanvangsrendementen voor logistieke nieuwbouwpanden zijn de afgelopen jaren gedaald, in sommige gevallen tot onder vier procent. Voor de aankoop van het Zalando-pand is dat ook waarschijnlijk. StiVAD ziet in haar database met vastgoedbeleggingstransacties dat dergelijke lage rendementen op dit moment worden gerealiseerd op nieuwbouwontwikkelingen op strategische locaties in Nederland.

Transacties uit openbare bron

De database met vastgoedtransacties van StiVAD is eind juni 2020 uitgebreid met vastgoedtransacties afkomstig uit openbare bronnen. Eerder bevatte de database alleen informatie over transacties van bij StiVAD aangesloten institutionele partijen, woningcorporaties en hun tegenpartijen.

Over StiVAD

StiVAD is een onafhankelijk, non-profit platform voor het veilig delen van data binnen de vastgoedsector. Aansluiting bij StiVAD biedt deelnemende partijen een voor iedereen zichtbaar bewijs van volledige openheid en transparantie. Door de snelle groei is StiVAD een steeds completere bron voor beleggingstransactiegegevens.