Colliers nieuwe deelnemer-taxateur in StiVAD

Logo Colliers (klein)

StiVAD (Stichting Vastgoeddata) breidt verder uit door de toetreding van de afdeling Valuation and Advisory Services van Colliers International. StiVAD heeft tot doel om transparantie op de vastgoedmarkten te bevorderen. Dit gebeurt onder andere door het vullen van een landelijk register met beleggingstransacties. De transactiedata wordt gedeeld met de taxateurs ten behoeve van markreferenties. Colliers is een van de grotere internationale taxateurs in Nederland. Deelnemers in StiVAD zien de beschikbaarheid van marktreferenties als noodzakelijk voor het onderbouwen en valideren van vastgoedwaarderingen.

Colliers International is een gevestigde naam in de wereld van onroerend goed. Vanuit Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam worden lokale, regionale en landelijke vastgoeddiensten geleverd. “De taxateurs van Colliers verwelkomen het feit dat de vastgoedeigenaren transactiedata delen met hun onafhankelijke waarderingsdeskundigen. Het delen van kennis is een zeer belangrijke aanbeveling van het Platform Taxateurs en Accountants (PTA). StiVAD geeft hier invulling aan, aldus Paul Nelisse, Associate Director Valuation and Advisory Services Colliers International.

StiVAD heeft momenteel 30 deelnemers waaronder institutionele en particuliere beleggers, corporaties en de grootste taxatiebureau’s. Vanaf begin 2011 zijn er 530 beleggingstransacties gemeld met een transactievolume van ruim € 4,5 miljard. De taxatiebureau’s taxeren circa 65% van het Nederlandse zakelijk onroerend goed. “Wij zijn verheugd met de komst van Colliers. Wij hechten veel waarde aan hun kennis en kunde van de Nederlandse vastgoedmarkt. Door deel te nemen in StiVAD kiest Colliers voor meer markttransparantie en de positieve effecten op de markt”, aldus René Vierkant, voorzitter van het bestuur van StiVAD.