Cushman & Wakefield treedt toe tot StiVAD

Logo Cushman & Wakefield (klein)

Cushman & Wakefield Valuation & Advisory treedt toe tot StiVAD (Stichting Vastgoeddata). StiVAD beheert een landelijk register met beleggingstransacties en heeft tot doel om transparantie op de vastgoedmarkten te bevorderen. Dit gebeurt onder andere door het beschikbaar stellen van de transactiedata aan de deelnemende taxateurs ten behoeve van referenties. Cushman & Wakefield is een van de grotere internationale taxateurs in Nederland. Deelnemers in StiVAD zijn institutionele en particuliere beleggers, corporaties en de grotere taxatiebureau’s. Vanaf begin 2011 zijn er ruim 560 beleggingstransacties door de vastgoedbeleggers gemeld met een transactievolume van ruim € 4,7 miljard.

Cushman & Wakefield is een wereldwijd opererende vastgoedadviseur met 600 taxateurs in dienst, waarvan ruim 25 in Nederland. “Cushman & Wakefield is nauw betrokken bij de uitwerking van de aanbevelingen van het Platform Taxateurs en Accountants (PTA). Samenwerking met StiVAD en de vastgoedeigenaren om te komen tot relevante kennisuitwisseling is een belangrijk onderdeel van de aanbevelingen. Cushman & Wakefield ondersteunt deze ontwikkeling dan ook van harte.” aldus Willem Rodermond, Partner en Head of Valuation & Advisory.

StiVAD heeft momenteel 30 deelnemers waaronder institutionele en particuliere beleggers, corporaties en de grootste taxatiebureau’s. Vanaf begin 2011 zijn er ruim 560 beleggingstransacties gemeld met een transactievolume van ruim € 4,7 miljard. De deelnemende taxatiebureau’s taxeren gezamenlijk circa 75% van het Nederlandse zakelijk onroerend goed. “Wij zijn blij met de komst van Cushman & Wakefield. De Cushman-taxateurs hebben al jarenlang een goede reputatie en zijn thuis in de Nederlandse markt. Hun deelname in StiVAD is weer een stap vooruit naar meer markttransparantie en verdere professionalisering”, aldus René Vierkant, voorzitter van het bestuur van StiVAD.