Grouwels Vastgoed treedt toe tot StiVAD

Het familiebedrijf Grouwels Vastgoed in Maastricht sluit zich aan bij StiVAD. De particuliere belegger beheert een veelzijdige vastgoedportefeuille van meer dan zesduizend objecten verspreid over heel Nederland.

Grouwels Vastgoed werd in 1964 opgericht door projectontwikkelaar en belegger Piet Grouwels. Het managementteam bestaat inmiddels uit de directieleden Roger, Chantalle en Edward Grouwels, algemeen directeur Richard Dohmen en directeur financiën Ramon Smits. Samen met het team van veertig vakmensen werken ze dagelijks aan het woongenot van duizenden huurders.

Deelnemers in StiVAD
Onder de deelnemers van StiVAD bevinden zich institutionele en grote particuliere beleggers, woningcorporaties, taxateurs van groot zakelijk vastgoed en accountants. De stichting is in 2010 opgericht door de Vereniging van Institutionele Vastgoedbeleggers in Nederland (IVBN) en startte met zeventien zogeheten founding fathers, met als doel betrouwbare marktreferenties voor betere vastgoedtaxaties.

Aangesloten partijen melden hun beleggingstransacties inclusief bruto aanvangsrendement en leegwaarde rechtstreeks in het vastgoedbeleggingsregister van StiVAD. Deelnemende taxateurs kunnen deze marktreferenties gebruiken voor de onderbouwing van hun waarderingen op marktwaarde. Eigenaren gebruiken de referenties onder andere voor het motiveren van (des-)investeringsbeslissingen voor beleggingscommissies en commissarissen.

Markttransparantie
Bestuursvoorzitter Jef Holland van StiVAD is blij met de nieuwe toetreder: “Het is goed om te zien dat ook een belangrijke particuliere belegger als Grouwels Vastgoed meer markttransparantie nastreeft. Markttransparantie draagt bij aan betere taxaties en daarmee het beter functioneren van de Nederlandse vastgoedbeleggingsmarkt.”