Holland Immo Group treedt toe tot StiVAD

Nieuwbouwproject Hoog Dalem in Gorinchem onderdeel van Immo Zorgwoningfonds 5 aangekocht op 22 december 2020

Nieuwbouwproject Hoog Dalem in Gorinchem onderdeel van Immo Zorgwoningfonds 5 aangekocht op 22 december 2020

Vastgoedbelegger Holland Immo Group in Eindhoven heeft zich aangesloten bij de Stichting Vastgoeddata “StiVAD”. Het aantal deelnemers in StiVAD komt daarmee op 86.

Holland Immo Group initieert beleggingen in commercieel vastgoed (wonen, zorg en parkeren) voor particuliere en institutionele beleggers en family offices. Sinds de oprichting in 2001 heeft Holland Immo Group in totaal voor 1,6 miljard euro aan vastgoedfondsen opgericht.

Onder de deelnemers van StiVAD bevinden zich institutionele beleggers, woningcorporaties, taxateurs van groot zakelijk vastgoed en accountants. De stichting is in 2010 opgericht door de Vereniging van Institutionele Vastgoedbeleggers in Nederland (IVBN) en startte met zeventien zogeheten founding fathers, met als doel betrouwbare marktreferenties voor betere vastgoedtaxaties.

Aangesloten partijen melden hun beleggingstransacties in het vastgoedbeleggingsregister van StiVAD. Deelnemende taxateurs kunnen deze marktreferenties gebruiken voor de onderbouwing van hun waarderingen op marktwaarde. Eigenaren gebruiken de referenties onder andere voor het motiveren van (des-)investeringsbeslissingen voor beleggingscommissies en commissarissen.

Bestuursvoorzitter Robbert van Dijk van StiVAD is blij met de nieuwe toetreders: “Holland Immo Group krijgt door de aansluiting bij StiVAD toegang tot referentieobjecten die een betrouwbare onderbouwing bieden voor de marktwaarde van zijn vastgoedbeleggingen. Het is goed om te zien dat ook een vastgoedonderneming als Holland Immo Group meer markttransparantie nastreeft. Markttransparantie draagt bij aan betere taxaties en daarmee het beter functioneren van de Nederlandse vastgoedbeleggingsmarkt.”

CEO Manfred Kühl van Holland Immo Group is enthousiast over de toetreding: “We zijn onder de indruk van de huidige omvang en kwaliteit van de data over vastgoedtransacties die nu via StiVAD voor ons beschikbaar zijn. Het is een belangrijke aanvulling bij de onderbouwing van onze taxaties voor alle stakeholders.”

Over StiVAD
StiVAD is een onafhankelijk, non-profit platform voor het veilig delen van data binnen de vastgoedsector. Aansluiting bij StiVAD biedt deelnemende partijen een voor iedereen zichtbaar bewijs van volledige openheid en transparantie. Door de snelle groei is StiVAD een steeds completere bron voor beleggingstransactiegegevens. Naast de beleggingstransactiedatabase beheert StiVAD ook de Footfall Index Netherlands (FIN), een passanten-index voor winkelcentra en -gebieden.