Onafhankelijke Taxateurs Nederland (OTN) treedt toe tot StiVAD

Logo OTN

Onafhankelijke Taxateurs Nederland B.V. (OTN) treedt toe tot StiVAD. StiVAD beheert een landelijk register met beleggingstransacties en heeft tot doel om transparantie op de vastgoedmarkten te bevorderen. Dit gebeurt onder andere door het beschikbaar stellen van de transactiedata aan de deelnemende taxateurs ten behoeve van referenties.

“Onafhankelijke Taxateurs Nederland staat voor het onafhankelijk taxeren van commercieel vastgoed. Het onafhankelijk houdt in dat OTN geen andere belangen dient dan het uitbrengen van de correcte taxaties aan de opdrachtgevers. Er zijn dan ook geen zakelijke banden tussen OTN en andere belanghebbenden (makelaars, projectontwikkelaars en financiers) in de vastgoedsector. OTN is een RICS Regulated Firm, is lid van de NVM en werkt met VastgoedCert gecertificeerde Register Taxateurs conform de 28 aanbevelingen van het Platform Taxateurs en Accountants (PTA).”

“Een onafhankelijk platform als StiVAD waarbij vastgoedeigenaren transactiedata delen met onafhankelijke waarderingsdeskundigen is een uitstekende basis om de kwaliteit van taxaties te kunnen borgen. Onafhankelijke Taxateurs Nederland (OTN) ondersteunt deze ontwikkeling  van harte” aldus Herman G.M. Wentzel MRICS RRV RT, Directeur Taxaties.

StiVAD heeft momenteel 30 deelnemers waaronder institutionele en particuliere beleggers, corporaties en de grootste taxatiebureaus. Vanaf begin 2011 zijn er ruim 560 beleggingstransacties gemeld met een transactievolume van ruim € 4,7 miljard. De deelnemende taxatiebureaus taxeren gezamenlijk circa 75% van het Nederlandse zakelijk onroerend goed. “Wij zijn blij met de komst van Onafhankelijke Taxateurs Nederland (OTN). De taxateurs van OTN hebben al jarenlang een goede reputatie en zijn gespecialiseerd in de Nederlandse markt voor commercieel vastgoed.
Hun deelname in StiVAD is weer een stap vooruit naar meer markttransparantie en verdere professionalisering”, aldus René Vierkant, bestuursvoorzitter van StiVAD.