Onno Breur nieuwe voorzitter Raad van Toezicht StiVAD

Onno Breur

Onno Breur is benoemd tot voorzitter van de Raad van Toezicht (RvT) van de Stichting Vastgoeddata (StiVAD). Onno Breur neemt daarmee de voorzittersfunctie over van Dick Gort die deze functie tijdelijk waarnam. De RvT kent nu de volgende samenstelling:

  • Onno Breur (voorzitter)
  • Dick Gort
  • Rob Vroom.

Onno Breur (64) was voorheen onder andere directeur bij Achmea Vastgoed en Vesteda Investment Management. De heer Breur was eveneens voorzitter van de Vereniging van Institutionele Beleggers in Vastgoed (IVBN). StiVAD, opgericht in 2011, verzamelt en beheert een landelijk register met exacte gegevens van vastgoedbeleggingstransacties. De stichting heeft tot doel de transparantie op de vastgoedmarkten te bevorderen en data te verzamelen die kunnen dienen ter validatie van waarderingen. Deelnemers in StiVAD zijn institutionele en particuliere vastgoedbeleggers, corporaties, de taxatieafdelingen van de grotere vastgoedadviseurs en taxatiebureau’s. De stichting kent zowel een Raad van Toezicht als een bestuur.

Onno Breur: “StiVAD maakt een snelle groei door en kent een groot uitdagend speelveld. Om meer transparantie op de vastgoedmarkten te bereiken worden gesprekken gevoerd met onder andere de overheid, verscheidene toezichthouders, institutionele- en particuliere beleggers, de corporatiesector, de financiers, de cv-vastgoedbeleggers, de taxateurs en de accountants. Voor hun gemeenschappelijk belang, een professionele en een duurzaam aantrekkelijke Nederlandse vastgoedmarkt zet ik mij graag in.”

René Vierkant, voorzitter van het bestuur van StiVAD: “Met de benoeming van Onno Breur haalt de RvT van StiVAD veel bestuurlijke ervaring gecombineerd met uitgebreide vastgoedexpertise binnen. Met zijn grote netwerk en zijn toegankelijke houding is de heer Breur de juiste man op de juiste plaats. Wij verheugen ons op de samenwerking.”