StiVAD start proef met openbare transacties

De database met vastgoedtransacties van StiVAD (stichting Vastgoeddata) is uitgebreid met vastgoedtransacties afkomstig uit openbare bronnen. Tot nu toe bevatte de database alleen informatie over transacties van deelnemers en hun tegenpartijen. Deelnemer in StiVAD is een groot aantal institutionele vastgoedbeleggers en woningcorporaties in Nederland.

Doel van het toevoegen van informatie over transacties uit openbare bronnen is aangesloten partijen een compleet zicht te geven op ontwikkelingen in de Nederlandse vastgoedmarkt. De database wordt daartoe verrijkt met gegevens over vastgoedtransacties tussen rechtspersonen. Transacties worden toegevoegd met terugwerkende kracht tot 1 januari 2020. De openbare transacties zijn herkenbaar aan een uitroepteken, waar transacties afkomstig van StiVAD-deelnemers voorzien zijn van een vinkje.

StiVAD Petra Kooijman

Petra Kooijman

De gegevens van openbare transacties worden geleverd door research- en data-expert Petra Kooijman. Zij identificeert de transacties, checkt essentiële gegevens in het Kadaster als koopsom en betrokken partijen, controleert metrages in de Basisadministratie Gebouwen (BAG) en haalt informatie over energielabels op bij Milieu Centraal. Marktpartijen leveren haar zo mogelijk ook informatie over huurders. Kooijman gaf ruim tien jaar leiding aan de research-afdeling van de vastgoedvaktitel PropertyNL. Daarvoor werkte zij tien jaar in dezelfde rol bij branchegenoot Vastgoedmarkt.

De openbare transacties zijn voor deelnemers in StiVAD tot eind 2020 gratis beschikbaar. Daarna zullen zij als extra module binnen de StiVAD-database beschikbaar zijn. De prijsstelling van deze dienst wordt later bekendgemaakt.

Laat van je horen

Graag hoort het bestuur van Stivad of de toevoeging van deze openbare transacties voor deelnemers van toegevoegde waarde is. Dus deel je ervaringen met deze extra datamodule via een e-mail aan info@stivad.nl.