Dansen en Holland treden toe tot StiVAD-bestuur

De raad van toezicht van StiVAD (Stichting Vastgoeddata) heeft taxateur/eigenaar Peter Dansen van DansenVanderVegt in Eindhoven en partner Jef Holland van accountantsorganisatie Deloitte in Amsterdam benoemd als bestuurslid.

Peter Dansen

Peter Dansen

Peter Dansen vertegenwoordigt binnen het bestuur de vastgoedtaxateurs die deelnemen in StiVAD. Dansen heeft 25 jaar ervaring in de vastgoedsector in projectontwikkeling, consultancy en makelaardij. Sinds 2004 is hij taxateur bij zijn onderneming DansenVanderVegt, gespecialiseerd in taxaties van woningportefeuilles in bezit van woningcorporaties. Eerder werkte hij bij FGH Bank, makelaar Clerxc Liebau en Bouwfonds Woningbouw.

Jef Holland

Jef Holland

Jef Holland vertegenwoordigt binnen het bestuur de accountants die deelnemen in StiVAD. Hij is sinds 2011 partner bij accountantsorganisatie Deloitte en werkzaam binnen de Industry Group Real Estate. In die rol is hij betrokken bij de accountantscontrole van verschillende vastgoedfondsen, ontwikkelbedrijven en vastgoedmanagers. Daarnaast is hij medevoorzitter van de reporting-commissie van de branchegroep van niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen Inrev. Ook is hij lid van de Centrale Raad van het Nederlands Register van Vastgoedtaxateurs (NRVT).

Schat aan ervaring

Voorzitter Robbert van Dijk van het StiVAD-bestuur is blij met de nieuwe bestuursleden. “Peter Dansen en Jef Holland brengen een schat aan ervaring en expertise mee. Ook accountants hebben nu een prominente vertegenwoordiger in het bestuur.”

Het StiVAD-bestuur bestaat sinds 15 september 2020 uit: Robbert van Dijk (voorzitter, a.s.r. Real Estate), René Clement (Wonen Limburg Accent), Kaj Deana (Heimstaden Nederland), Peter Dansen (DansenVanderVegt), Roger Felix (penningmeester, MVGM), Boris van der Gijp (Syntrus Achmea Real Estate & Finance) en Jef Holland (Deloitte).

Afscheid twee bestuursleden

De benoemingen volgen op het afscheid van twee bestuursleden: professor dr. Peter van Gool van de Universiteit van Amsterdam en Amsterdam School of Real Estate (ASRE) en Jeroen Boogaard (voorheen Cushman & Wakefield).

Over StiVAD

StiVAD is een onafhankelijk, non-profit platform voor het veilig delen van data binnen de vastgoedsector. Aansluiting bij StiVAD biedt deelnemende partijen een voor iedereen zichtbaar bewijs van volledige openheid en transparantie. Door de snelle groei is StiVAD een steeds completere bron voor gegevens over beleggingstransacties. Naast de beleggingstransactiedatabase beheert StiVAD ook de Footfall Index Netherlands (FIN).