Plus Taxaties treedt toe tot StiVAD

Het landelijk opererende taxatiebureau Plus Taxaties heeft zich aangesloten bij de Stichting Vastgoeddata “StiVAD”. Het aantal deelnemers in StiVAD komt daarmee op 87, waaronder veertien taxatiebedrijven.

Plus Taxaties is eind 2019 ontstaan uit een joint venture tussen vastgoedadviseur Pin Oak en taxatiebureau KSD Taxaties. Het hoofdkantoor bevindt zich in Den Haag en daarnaast wordt er gewerkt vanuit een tweede vestiging in Amsterdam. Plus Taxaties taxeert voor beleggers, gemeenten, woningcorporaties en zorginstellingen.

Onder de deelnemers van StiVAD bevinden zich institutionele beleggers, woningcorporaties, taxateurs van groot zakelijk vastgoed en accountants. De stichting is in 2010 opgericht door de Vereniging van Institutionele Vastgoedbeleggers in Nederland (IVBN) en startte met zeventien zogeheten founding fathers, met als doel betrouwbare marktreferenties voor betere vastgoedtaxaties.

Aangesloten partijen melden hun beleggingstransacties in het vastgoedbeleggingsregister van StiVAD. Deelnemende taxateurs kunnen deze marktreferenties gebruiken voor de onderbouwing van hun waarderingen op marktwaarde. Eigenaren gebruiken de referenties onder andere voor het motiveren van (des-)investeringsbeslissingen voor beleggingscommissies en commissarissen.

Markttransparantie
Bestuursvoorzitter Robbert van Dijk van StiVAD is blij met de nieuwe toetreder: “Met de toetreding van Plus Taxaties hebben zich bijna alle taxatiebureaus voor groot zakelijk vastgoed bij StiVAD aangesloten. Gezamenlijk werken wij aan een kwalitatief hoogwaardig register met marktreferenties. Markttransparantie draagt bij aan betere taxaties en daarmee aan het beter functioneren van de Nederlandse vastgoedbeleggingsmarkt.”

Manager Waarderingen Pim Slegtenhorst van Plus Taxaties is enthousiast over de toetreding: “Toetreding tot StiVAD is een belangrijke mijlpaal in de jonge geschiedenis van Plus Taxaties. We zijn onder de indruk van de huidige omvang en kwaliteit van de data over vastgoedtransacties die nu via StiVAD voor ons beschikbaar zijn. Uiteraard kijken wij met enthousiasme uit naar de samenwerking en het leveren van een bijdrage aan het verder versterken van het informatieplatform StiVAD.”

Over StiVAD
StiVAD is een onafhankelijk, non-profit platform voor het veilig delen van data binnen de vastgoedsector. Aansluiting bij StiVAD biedt deelnemende partijen een voor iedereen zichtbaar bewijs van volledige openheid en transparantie. Door de snelle groei is StiVAD een steeds completere bron voor beleggingstransactiegegevens. Naast de beleggingstransactiedatabase beheert StiVAD ook de Footfall Index Netherlands (FIN), een passanten-index voor winkelcentra en -gebieden.