Stichting HABION treedt toe tot StiVAD

Logo Habion

Stichting Habion treedt toe tot StiVAD (Stichting Vastgoeddata) en gaat haar beleggingstransacties melden aan het landelijk register. StiVAD is een zelfreguleringsinitiatief in de vastgoedsector en beheert het transactieregister met als doel om transparantie op de vastgoedmarkten te bevorderen. Habion is specialist in ouderenhuisvesting en beheert een landelijke vastgoedportefeuille. Deelnemende vastgoedeigenaren in StiVAD melden 50 kenmerken van hun beleggingstransacties aan het register en werken zo aan meer markttransparantie en verdere professionalisering.
De StiVAD deelnemers, waaronder ook taxateurs, krijgen via het register inzicht in de verrichte beleggingstransacties, waarmee zij onder andere taxaties op marktwaarde beter kunnen onderbouwen en tot betere verantwoorde portefeuillebeslissingen kunnen komen.

Habion is als maatschappelijke belegger landelijk actief in ouderenhuisvesting met een zorg- en diensten aanbod. “Habion vindt het melden van haar vastgoedtransacties aan een landelijk register een essentieel onderdeel van haar integriteitsbeleid. Daarnaast willen wij door onze deelname in StiVAD bijdragen aan verdere professionalisering van onze sector”, aldus Jaap van Berkel, portefeuillemanager.

StiVAD heeft momenteel 34 deelnemers, waaronder institutionele en particuliere vastgoedbeleggers, corporaties en taxatiebureaus. Er zijn vanaf begin 2011 meer dan 800 beleggingstransacties gemeld met een totaal transactievolume van ruim € 7,2 miljard. “De komst van Habion versterkt StiVAD als onafhankelijk informatieplatform en verbreedt het landelijk transactieregister. Wij verwachten verdere groei van StiVAD in de corporatiesector, omdat onder andere voor waarderingen op marktwaarde in verhuurde staat, marktreferenties van groot belang zijn”, aldus René Vierkant, voorzitter van het  bestuur van StiVAD.

Zie hieronder het persbericht.

PERSBERICHT HABION – STIVAD_30 juni 2015