Taxatiekantoor Envalue treedt toe tot StiVAD

De taxateurs van commercieel vastgoed van Envalue hebben zich aangesloten bij de Stichting Vastgoeddata `StiVAD`. Hiermee komt het aantal aangesloten taxatiebedrijven op zestien.

Het landelijk opererende taxatiekantoor Envalue gebruikt de modernste digitale technologieën voor het snel leveren van taxaties van commercieel onroerend goed. Met eenduidige data, automatisering en een gedigitaliseerd werkproces helpt Envalue haar klanten zoals banken, beleggers en woningcorporaties vooruit. Envalue biedt klanten een totaalpakket van twee keer snellere taxaties tot een online portaal waarin zij over langere perioden de prestaties van complete portefeuilles kunnen volgen.

Envalue bestaat sinds april 2020, is RICS-gereguleerd en in 2,5 jaar uitgegroeid tot een team van 26 taxatieconsultants en data-analisten. Door de aansluiting bij StiVAD vergroot Envalue het aantal gedetailleerde marktreferenties waarmee het de nauwkeurigheid van zijn taxaties verder vergroot.

Deelnemers
Onder de deelnemers van StiVAD bevinden zich institutionele beleggers, woningcorporaties, taxateurs van grootzakelijk vastgoed en accountants. De stichting is in 2010 opgericht door de Vereniging van Institutionele Vastgoedbeleggers in Nederland (IVBN) en startte met zeventien zogeheten founding fathers, met als doel betrouwbare marktreferenties voor betere vastgoedtaxaties.

Aangesloten partijen melden hun beleggingstransacties in het vastgoedbeleggingsregister van StiVAD. Deelnemende taxateurs kunnen deze marktreferenties gebruiken voor de onderbouwing van hun waarderingen op marktwaarde. Eigenaren gebruiken de referenties onder andere voor het motiveren van (des-)investeringsbeslissingen voor beleggingscommissies en commissarissen.

Markttransparantie
Bestuursvoorzitter Robbert van Dijk van StiVAD is blij met de nieuwe toetreder: “Met de toetreding van Envalue sluit zich opnieuw een innovatief taxatiebureau voor grootzakelijk vastgoed bij StiVAD aan. Markttransparantie draagt bij aan betere taxaties en daarmee aan het beter functioneren van de Nederlandse vastgoedbeleggingsmarkt.”

Envalue-partner Mike Rutgers zegt: “Envalue is een onafhankelijk taxatiekantoor. Door de toetreding bij StiVAD hebben wij toegang tot de meest complete database van beleggingstransacties van grootzakelijk vastgoed in Nederland. De deelname aan StiVAD draagt bij aan het streven volledig inzicht te creëren voor onze opdrachtgevers in de prestaties van hun vastgoed en vastgoedportefeuilles. Wij zien uit naar de samenwerking en het leveren van een bijdrage aan het platform.”

Over StiVAD
StiVAD is een onafhankelijk, non-profit platform voor het veilig delen van data binnen de vastgoedsector. Aansluiting bij StiVAD biedt deelnemende partijen een voor iedereen zichtbaar bewijs van volledige openheid en transparantie. Door de snelle groei is StiVAD een steeds completere bron voor beleggingstransactiegegevens. Naast de beleggingstransactiedatabase beheert StiVAD ook de Footfall Index Netherlands (FIN), een passanten-index voor winkelcentra en -gebieden.