Woningcorporatie Vivare treedt toe tot StiVAD

Woningcorporatie Vivare in Arnhem heeft zich aangesloten bij het onafhankelijke vastgoedplatform StiVAD. Daarmee komt het aantal aangesloten corporaties op 47. Stichting Vivare verhuurt 22.627 woningen in de gemeenten Arnhem, Duiven, Westervoort, Overbetuwe, Renkum en Rheden. Er werken bijna 300 mensen.

De vooruitstrevende corporatie kwam onlangs in het nieuws met de plaatsing van 148 houten, tijdelijke fabriekswoningen voor zogeheten spoedzoekers op het Merwedeterrein in Arnhem-Noord. Met de gemeente is afgesproken dat de woningen er tien jaar staan, daarna verhuizen ze naar een andere locatie. “Een belangrijke stap in de strijd tegen de woningnood”, vindt bestuurder Alfred van den Bosch.

Deelnemers in StiVAD

Onder de deelnemers van StiVAD bevinden zich institutionele en grote particuliere beleggers, woningcorporaties, taxateurs van groot zakelijk vastgoed en accountants. De stichting is in 2010 opgericht door de Vereniging van Institutionele Vastgoedbeleggers in Nederland (IVBN) en startte met 17 zogeheten founding fathers, met als doel betrouwbare marktreferenties voor betere vastgoedtaxaties.

Aangesloten partijen melden hun beleggingstransacties in het vastgoedbeleggingsregister van StiVAD. Deelnemende taxateurs kunnen deze marktreferenties gebruiken voor de onderbouwing van hun waarderingen op marktwaarde. Eigenaren gebruiken de referenties onder andere voor het motiveren van (des-)investeringsbeslissingen voor beleggingscommissies en commissarissen.

“Door toe te treden tot StiVAD zetten we een belangrijke stap naar nog meer transparantie in de vastgoedsector. Samen dragen we bij aan een solide basis voor toekomstige beslissingen en versterken we de professionalisering van ons assetmanagement en taxatieprocessen. Dit opent de weg naar effectievere oplossingen voor de uitdagingen op de woningmarkt”, zegt bestuurder Van den Bosch van Vivare.

Markttransparantie

Bestuursvoorzitter Jef Holland van StiVAD is blij met de nieuwe toetreder: “Woningcorporatie Vivare krijgt door de aansluiting bij StiVAD toegang tot referentietransacties die een betrouwbare onderbouwing bieden voor de marktwaarde van haar woningbezit. Steeds meer corporaties sluiten zich aan. Met de betrouwbare marktdata van StiVAD kunnen ze hun assetmanagement en taxaties verder professionaliseren.”