StiVAD benoemt Yucel Unlu in het bestuur

Yucel Unlu is door de raad van toezicht van Stichting Vastgoeddata ‘StiVAD’ benoemd in het stichtingsbestuur. Hij vervult de vacature die ontstond na het vertrek van bestuurslid Boris van der Gijp.

Yucel Unlu werkt, net als zijn voorganger, bij StiVAD-deelnemer Syntrus Achmea Real Estate & Finance. Hij is daar head of Asset Management Residential & Healthcare. Eerder was hij in dienst bij de Amsterdamse woningcorporatie Ymere, daarvoor is hij met zijn onderneming Capcon Investments actief geweest in vastgoedadvies en -structurering. Unlu studeerde in 2012 af aan de MRE-opleiding van de Amsterdam School of Real Estate (ASRE).

Het stichtingsbestuur bestaat naast Unlu nu uit Robbert van Dijk (voorzitter, a.s.r. real estate), René Clement (Wonen Limburg), Peter Dansen (DansenVanderVegt Vastgoedconsultants), Jef Holland (Deloitte), Kaj Deana (Heimstaden) en Roger Felix (MVGM Vastgoedtaxaties).

Onder de deelnemers van StiVAD bevinden zich institutionele beleggers, woningcorporaties, taxateurs van groot zakelijk vastgoed en accountants. De stichting is in 2010 opgericht door de Vereniging van Institutionele Vastgoedbeleggers in Nederland (IVBN) en startte met zeventien zogeheten founding fathers, met als doel betrouwbare marktreferenties voor betere vastgoedtaxaties.

Aangesloten partijen melden hun beleggingstransacties in het vastgoedbeleggingsregister van StiVAD. Deelnemende taxateurs kunnen deze marktreferenties gebruiken voor de onderbouwing van hun waarderingen op marktwaarde. Eigenaren gebruiken de referenties onder andere voor het motiveren van (des-)investeringsbeslissingen voor beleggingscommissies en commissarissen. Sinds kort biedt StiVAD deelnemers en gebruikers volledige transparantie in professionele beleggingstransacties in de vastgoedmarkt met een waarde boven vijf miljoen euro.

Over StiVAD
StiVAD is een onafhankelijk, non-profit platform voor het veilig delen van data binnen de vastgoedsector. Aansluiting bij StiVAD biedt deelnemende partijen een voor iedereen zichtbaar bewijs van volledige openheid en transparantie. Door de snelle groei is StiVAD een steeds completere bron voor beleggingstransactiegegevens. Naast de beleggingstransactiedatabase beheert StiVAD ook de Footfall Index Netherlands (FIN), een passanten-index voor winkelcentra en -gebieden.