Twee opvallende transacties uit openbare bron

Sinds StiVAD haar database verrijkt met transacties uit openbare bron, duiken opvallende transacties op waarover nog niet in vakmedia is gepubliceerd. Hieronder details van een recente verkoop van studentenwoningen in Groningen en de aankoop van een kantoor door de politie langs de snelweg bij Zeist.

Veldboom koopt 368 studentenwoningen voor 56 miljoen euro

De particuliere belegger Beheerder Pronkjewail Vastgoed in Groningen heeft op 31 december 2020 215 studio-appartementen van elk zo’n dertig m2 aan Steenhouwerskade 1 in Groningen verkocht aan het eveneens particuliere Veldboom Vastgoed in Groningen. De koopprijs bedroeg 32,7 miljoen euro.

Pronkjewail verkocht tegelijkertijd het voormalige kantoor van uitgever Noordhoff aan Damsport 157 in Groningen met 153 studentenwoningen van 30-35 m2 aan Veldboom voor 23,3 miljoen euro.

Beide woningcomplexen hebben een energielabel C. Bij beide transacties werd een zogeheten Groninger akte opgesteld, waarbij het vastgoed wordt geleverd onder ontbindende voorwaarde van het uitblijven van betaling op later datum.

Politie koopt kantoor in Zeist voor 16,5 miljoen euro

De politie heeft op 29 januari 2021 het kantoor van 7.300 m2 langs de snelweg A28 aan Huis ter Heideweg 62 in Zeist gekocht van een particuliere belegger. De koopsom bedroeg 16,5 miljoen euro.

Het pand heeft een centrale receptie, een foyer, een grote conferentiezaal met 200 zitplaatsen en een bedrijfsrestaurant. Er zijn 120 parkeerplaatsen in de ondergrondse parkeergarage en 300 parkeerplaatsen op het buitenterrein. Het kantoor ligt op een zichtlocatie, nabij de op- en afritten van de snelweg A28.

Transacties uit openbare bron

De database met vastgoedtransacties van StiVAD is eind juni 2020 uitgebreid met vastgoedtransacties afkomstig uit openbare bronnen. Eerder bevatte de database alleen informatie over transacties van institutionele partijen, woningcorporaties en hun tegenpartijen.

Over StiVAD

StiVAD is een onafhankelijk, non-profit platform voor het veilig delen van data binnen de vastgoedsector. Aansluiting bij StiVAD biedt deelnemende partijen een voor iedereen zichtbaar bewijs van volledige openheid en transparantie. Door de snelle groei is StiVAD een steeds completere bron voor beleggingstransactiegegevens. Naast de beleggingstransactiedatabase beheert StiVAD ook de Footfall Index Netherlands (FIN), een passanten-index voor winkelcentra en -gebieden.

In een eerdere versie van dit bericht stond een prijs van de Groningse studentenwoningen genoemd van 46 miljoen, dat is hierboven verbeterd.